Om hereford kød
Hereford kød er noget af det fineste, kød der findes. Det skyldes især at hereford kød har en god fedt marmorering, som giver en ekstra god smag. Dyrene bliver slagtet på dyrlæge kontrollere Slagteren sørger for at kødet får den rigtige behandling. Afhængig af dyrets alder hænger kødet til modning i op til 21 dage, hvilket sikrer at kødet bliver ekstra mørt.
Modning af oksekød
Hereford kød skal helst modnes nogle dage for at blive mørt, ca. 7-21 dage for oksekød. Modning betyder, at kødets egne enzymer begynder at nedbryde fibrene; det giver bedre smag og mere mørt kød.
Industrielt kød når ikke at modne, da det pakkes umiddelbart efter slagtningen. Det kan dog godt modne i en vakuumpakke i butikkens kølerum, men en bøf, der har ”hængt” på kødkrog og modnet naturligt i et kølerum, har en veludviklet og bedre smag og indeholder ikke så meget vand, da vandet fordamper lidt under modningen.